Pitstop

Binnen KKC De Loper hechten wij veel waarde aan ons dagritme. Kinderen zijn gedurende dit ritme omringd met en onderdeel van verschillende activiteiten, bezigheden, geluiden en overleggen. Een ritme waar ook stilte een dagelijks vast onderdeel van is.
Stilte in de zin van dat je je kunt terugtrekken uit het rumoer en je even de gelegenheid krijgt om je af te zonderen. Wij noemen dit nu de PITSTOP.

We zien stilte als iets waardevols. Het biedt ruimte voor reflectie en inkeer, nieuwe plannen bedenken en even je eigen fantasiewereld induiken. Er is aandacht voor rust, ontspanning, ontprikkelen, afschakelen en even niets hoeven. Het gaat om de ervaring en de gewoonte om je met regelmaat te concentreren op iets heel anders dan waar je doorgaans mee bezig bent.
De opgedane kennis, vaardigheden, inzichten en gesprekken kunnen op deze manier rustig ‘landen’ bij onze kinderen. Vanuit een ontspannen gevoel kunnen ze de middag vol nieuwe en frisse energie tegemoet gaan.
Tijdens de pitstop bieden we verschillende manieren van rust en stilte aan, zodat kinderen weten wat er allemaal mogelijk is en waar kinderen zelf uit kunnen kiezen. We houden rekening met de verschillende leeftijden.

Voorbeelden van activiteiten tijdens de pitstop:
- Stil zijn
- Stillezen
- (Klassieke) muziek luisteren
- Yoga
- Meditatie
- Mindfulness
- Powernap
- Schaken
- Ademhalingsoefeningen
- Creatief bezig zijn (tekenen, kleuren, breien,…)
- Bouwen (lego, knex,…)