Ouderraad

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die school ondersteunt door het (mede) organiseren van verschillende activiteiten. Zo zorgt de ouderraad jaarlijks dat er cadeautjes zijn bij de Sinterklaasviering en dat er voor de kinderen een schoentraktatie is, er wordt een Winterfeest georganiseerd, een carnavalsviering, een disco voor alle kinderen in D’n Hiemel en uiteraard de schoolreis en het eindkamp van groep 8. Daarnaast verzorgt de ouderraad de koffie, thee en wat lekkers bij bijvoorbeeld de informatieavond van school en de vertelavond tijdens de Kinderboekenweek en organiseert de ouderraad aan het eind van het schooljaar een zomerfeest.

De activiteiten die de ouderraad organiseert worden allemaal gefinancierd met de vrijwillige ouderbijdrage (VOB). Aan het begin van het schooljaar vraagt de ouderraad daarom aan de ouders van alle kinderen op school om weer deze vrijwillige ouderbijdrage (VOB) te doen. Dit is een bedrag van 35 euro per kind. Hoewel het heel erg op prijs wordt gesteld als elke ouder voor elk kind de bijdrage betaalt, blijft het vrijwillig.

De ouderraad bestaat uit ongeveer 10 ouders van kinderen op school en daarnaast twee leerkrachten. Gedurende het schooljaar wordt ongeveer één keer per maand vergaderd, meestal op dinsdagavond van half 8 tot 9 uur, en dan wordt met name de voortgang van de werkgroepen besproken, maar ook hoe de ouderraad er financieel voorstaat. Voor de verschillende activiteiten wordt gewerkt met werkgroepen bestaande uit ouderraadleden en leerkrachten die de activiteit gaan organiseren. Lijkt het je leuk om zelf bij de ouderraad te komen? Of heb je misschien ideeën of tips voor ons? Spreek ons dan gerust aan of stuur een berichtje naar ons in Social Schools!